• 24-Hour Comics Day Rotterdam

  Tijd voor de jaarlijkse tekenmarathon 24-Hour Comics Day! Van New York tot Tokio, van San Francisco tot Londen, en in Rotterdam proberen honderden tekenaars elk in 24 uur weer een compleet beeldverhaal te tekenen van 24 pagina's. Onder de paraplu van het internationale Comic Art Festival 'Cross Comix Rotterdam' vindt de Rotterdamse editie plaats. Van 5 oktober 11h tot zondagochtend 6 oktober 11h.
  Stay Okay Rotterdam, Overblaak 85-87, Rotterdam, Nederland
  5 oktober 2019 tot en met 6 oktober 2019
  Meer informatie
 • Amsterdam Museum Pride 2019

  Kunstenaar Jiro Ghianni zal elke dag ‘live cartooning’ doen ter registratie van de roze rondleidingen. Elke dag zal Jiro een ‘mini magazine’ maken, en die in het museum verspreiden als guerrilla actie. De zines worden strips waar Jiro vanuit zijn eigen transgenderqueer visie verwerkt wat er voor verhalen worden verteld door zowel de rondleiders als de bezoekers zelf.
  Amsterdam Museum, KALVERSTRAAT 92, Amsterdam, Nederland
  29 juli 2019 tot en met 4 augustus 2019
  Meer informatie
 • Pride TakeOver

  Lil' Amsterdam (Amstelpassage CS) wordt overgenomen door Pride Photo Award en het Transgender Museum van Stichting Lellebel. Verwacht kunstzinnige uitingen met als overkoepelend thema: seksuele en gender diversiteit. T/m 4 augustus is de gratis expositie dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00 uur.
  Amsterdam Centraal Station, Stationsplein, Amsterdam, Nederland
  12 juli 2019 tot en met 4 augustus 2019
  Meer informatie
 • Trans/Gender/Queer illustratie- en filmwerk

  Gedurende en na TranScreen, het transgender filmfestival in Amsterdam, is er in filmhuis Kriterion een expositie te zien van Jiro Ghianni's filmwerk en illustratiewerk. Jiro Ghianni werkt al enkele decennia binnen verschillende mediums en stijlen. Ooit vooral abstracte animaties over gender en seksualiteit makend, presenteert hij hier een reeks tekeningen in een illustratieve stijl.
  Kriterion, Roetersstraat 170, Amsterdam, Nederland
  27 mei 2019 tot en met 30 juni 2019
  Meer informatie
 • London Hoxton Queer Art Fayre

  Queer Fayre – Arts & Crafts Market for Queer by Queers. Organised by Wotever World. We play music and create a Queer Sunday Social for all who wanna join us! We welcome all creative LGBTIQA+ sellers/stall holders who crafted, designed and created their own stuff. Perfect Sunday Queer Family Fun! This is a Rainbow Family event!
  Hoxton Square Bar & Kitchen,, Hoxton Square 1, Londen, Verenigd Koninkrijk
  7 april 2019 tot en met 7 april 2019
  Meer informatie
 • Jiro's tekeningen @Dokhuis Galerie

  Jiro Ghianni's illustratieve werk, op hout en papier, is de hele maand februari te zien in de Dokhuis Galarie, onderdeel van Plantage Dok.
  Dokhuis Galerie, Plantage Doklaan 8-12, Amsterdam, Nederland
  7 februari 2019 tot en met 1 maart 2019
  Meer informatie
 • Jiro's trans/gender/queer illustraties @De Peper

  Kom het patriarchaat verpletteren in een relaxte setting; de vroege bezoeker krijgt gratis prosecco bij de opening op zondag 2 december, om 18:00h. Attentie: het werk is niet geschikt voor mensen met fragiele masculiniteit! De expo-muren zijn in veganistisch restaurant De Peper, toegankelijk via de hoofdingang achter de poort, dan door de buitendeuren, en de eerste linkerdeur van de gang.
  De Peper, Overtoom 301, Amsterdam, Nederland
  2 december 2018 tot en met 2 januari 2019
  Meer informatie
 • Qtopia Queer Art Festival

  Van 29 september tot 14 oktober 2018 is in Nijmegen het QTOPIA festival (Queer Art Festival). Het festival is op verschillende locaties in het centrum van Nijmegen. Jiro Ghianni exposeert in ‘De Klinker’ waar zijn fotoserie "New hair in strange places" voor het eerst te zien zal zijn, alsmede een retrospectief van zijn queer animaties en transgender strips.
  De Klinker / Grote Broek, van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen, Nederland
  29 september 2018 tot en met 31 oktober 2018
  Meer informatie
 • Stripclub XXX Amsterdam

  Amsterdams machtigste stripmakers en beeldverhaalbouwers bundelen hun krachten en vormen samen…STRIPCLUB, een nachtelijk stripfestival dat het beeldverhaal naar de mensen brengt. Dit zal plaatsvinden in BAUT, de “altijd-tijdelijke” ruimte voor eten en cultuur. Bekijk de tafels waar de tekenaars hun stripboeken en tekenwerk uitstallen. Alle deelnemende tekenaars wonen en werken in Amsterdam.
  BAUT, Spaarndammerstraat 460, Amsterdam, Nederland
  28 september 2018 tot en met 28 september 2018
  Meer informatie
 • Pakjekunst

  Pakje Kunst is een initiatief waarbij kunstenaars onder de aandacht gebracht worden door de verkoop van unieke kunstwerken ter grootte van een pakje sigaretten uit een oude mechanische sigarettenautomaat. In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen zoals Jiro Ghianni's abstracte zines. Je trekt een Pakje Kunst voor €4,- uit de automaat. Tijdens Blik in de Wijk staat deze in het Liskwartier.
  Kunstuitleen, Goudsesingel 268, Rotterdam, Nederland
  21 september 2018 tot en met 23 september 2018
  Meer informatie
 • Queers & Comics, New York

  Dit forum zet de schijnwerpers op de veteranen van LGBT cartoons in Noord-Amerika en de rest van de wereld, en onderzoekt hoe queer strips reflecteren op en kritiek geven op queer cultuur. Keynote sprekers: Howard Cruse en Alison Bechdel. De Queers & Comics Conference biedt discussiepanels, workshops, slideshow presentaties, evenals een tentoonstelling van queer stripkunst.
  The Graduate Center CUNY & School of Visual Arts, Manhattan, New York, USA, USA
  7 mei 2015 tot en met 10 mei 2015
  Meer informatie
 • The F word

  An exhibition of drawings, comics and graphic works created by different artists who share an interest in feminism in all its varied forms and shapes.
  Vondelbunker, Vondelpark 8, Amsterdam, Nederland
  12 september 2014 tot en met 14 september 2014
  Meer informatie
 • Queering Art

  Queer betekent eigenlijk anders, gek en raar maar is ook een scheldwoord voor hlbt's, Het wordt nu als geuzennaam gebruikt. Queer art is een nakomelingetje van de homo/lesbische, gay and lesbian of de glbt kunst en de feministische of vrouwenkust. Queer art en oudere zus de gender art houden zich vooral bezig met (homo) seksualiteit, mannelijkheid en vrouwelijkheid.
  Maas Ruimte voor Kunst, Graafseweg 183a, Nijmegen, Nederland
  26 juli 2014 tot en met 27 juli 2014
  Meer informatie
  Online expositie
 • Lesbisch Schwule Filmtage

  Vertoning van experimentele animatiefilm tijdens de LSF in Hamburg. Dit festival trekt jaarlijks en publiek van ruim 20.000 mensen.
  Kino Hamburg, Schanzenstr. 45, Hamburg, Duitsland
  13 oktober 2005 tot en met 13 oktober 2005
  Meer informatie