• Qtopia Queer Art Festival

  Van 29 september tot 14 oktober 2018 is in Nijmegen het QTOPIA festival (Queer Art Festival). Het festival is op verschillende locaties in het centrum van Nijmegen. Jiro Ghianni exposeert in ‘De Klinker’ waar zijn fotoserie "New hair in strange places" voor het eerst te zien zal zijn, alsmede een retrospectief van zijn queer animaties en transgender strips.
  De Klinker / Grote Broek, van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen, Nederland
  29 september 2018 tot en met 31 oktober 2018
  Meer informatie
 • Stripclub XXX Amsterdam

  Amsterdams machtigste stripmakers en beeldverhaalbouwers bundelen hun krachten en vormen samen…STRIPCLUB, een nachtelijk stripfestival dat het beeldverhaal naar de mensen brengt. Dit zal plaatsvinden in BAUT, de “altijd-tijdelijke” ruimte voor eten en cultuur. Bekijk de tafels waar de tekenaars hun stripboeken en tekenwerk uitstallen. Alle deelnemende tekenaars wonen en werken in Amsterdam.
  BAUT, Spaarndammerstraat 460, Amsterdam, Nederland
  28 september 2018 tot en met 28 september 2018
  Meer informatie
 • Pakjekunst

  Pakje Kunst is een initiatief waarbij kunstenaars onder de aandacht gebracht worden door de verkoop van unieke kunstwerken ter grootte van een pakje sigaretten uit een oude mechanische sigarettenautomaat. In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen zoals Jiro Ghianni's abstracte zines. Je trekt een Pakje Kunst voor €4,- uit de automaat. Tijdens Blik in de Wijk staat deze in het Liskwartier.
  Kunstuitleen, Goudsesingel 268, Rotterdam, Nederland
  21 september 2018 tot en met 23 september 2018
  Meer informatie
 • Queers & Comics, New York

  Dit forum zet de schijnwerpers op de veteranen van LGBT cartoons in Noord-Amerika en de rest van de wereld, en onderzoekt hoe queer strips reflecteren op en kritiek geven op queer cultuur. Keynote sprekers: Howard Cruse en Alison Bechdel. De Queers & Comics Conference biedt discussiepanels, workshops, slideshow presentaties, evenals een tentoonstelling van queer stripkunst.
  The Graduate Center CUNY & School of Visual Arts, Manhattan, New York, USA, USA
  7 mei 2015 tot en met 10 mei 2015
  Meer informatie
 • The F word

  An exhibition of drawings, comics and graphic works created by different artists who share an interest in feminism in all its varied forms and shapes.
  Vondelbunker, Vondelpark 8, Amsterdam, Nederland
  12 september 2014 tot en met 14 september 2014
  Meer informatie
 • Queering Art

  Queer betekent eigenlijk anders, gek en raar maar is ook een scheldwoord voor hlbt's, Het wordt nu als geuzennaam gebruikt. Queer art is een nakomelingetje van de homo/lesbische, gay and lesbian of de glbt kunst en de feministische of vrouwenkust. Queer art en oudere zus de gender art houden zich vooral bezig met (homo) seksualiteit, mannelijkheid en vrouwelijkheid.
  Maas Ruimte voor Kunst, Graafseweg 183a, Nijmegen, Nederland
  26 juli 2014 tot en met 27 juli 2014
  Meer informatie