• SNGFSTVL&Strips

  SNGFSTVL&Strips is een bonte verzameling van strips en artikelen rondom het Songfestival in 2021 – op iedere bladzijde begint een nieuw feestje: van vrolijk tot melancholiek, van grappig tot meeslepend. Dit alles wordt gepresenteerd door geboren Songfestivalfan Dolly Bellefleur en stripmaker Margreet de Heer. Met werk van Evert Geradts, Joost Swarte, Thé Tjong-Khing, Mars Gremmen, Mas Hab, Jeroen Funke, Wilbert van der Steen, Jiro Ghianni. Stripschapprijswinnaar Gerben Valkema en vele anderen. 
  ISBN:9789492840691.


  https://strips.nu/product/sngfstvlstrips/
 • Vaste illustrator voor Hello Gorgeous Magazine

  Jiro maakt sinds 2019 voor elke editie een illustratie bij een column. De stichting hello gorgeous wil leven met hiv normaliseren door het stigma te bestrijden. Dit doen zij onder andere met hun magazine dat vier keer per jaar verschijnt. Het tijdschrift is voor iedereen die leeft met hiv. Iedereen die een vriend, vriendin, kind of een oma of opa heeft met hiv. Iedereen die werkt met hiv en iedereen die geïnteresseerd is in hiv.


  https://www.hellogorgeous.nl/
 • Zines voor het Amsterdam Museum

  Tijdens de COC's Shakespeare Club 2019 in het Amsterdam Museum heeft kunstenaar Jiro Ghianni elke dag ‘live cartooning’ gedaan ter registratie van de LHBTQ+ rondleidingen. Elke dag maakte Jiro een ‘mini magazine, en deze zijn in het museum verspreidt als guerrilla actie (maar in opdracht van het museum). De zines werden strips waar Jiro vanuit zijn eigen transgenderqueer visie verwerkte wat er voor verhalen worden verteld door zowel de rondleiders als de bezoekers zelf. Zo blijft er iets fysieks en zichtbaars over van deze queer tours, zodat mensen die niet bij deze tours zijn ook nog 'queer spaces' kunnen ervaren. Ook niet-LHBTQI+ bezoekers mogen merken dat 'hun' ruimte ingenomen kan worden door anderen aan wie ze nog niet hadden gedacht."


  https://jirosworld.com/zines/
 • Obnoxious people: embrace the power of negativity

  Het boek met irritante mensen. Jiro Ghianni's eerste self-published boek, een handmatig gedrukte riso publicatie van 24 pagina's. Verkrijgbaar bij, onder andere, de legendarische stripwinkel Lambiek. Dit handzame boekje behandelt een aantal tergend vervelende karakters, van homofobe bankhangers, tot supermarkt terroristen. Voertaal Engels.

  Juni 2019.


  http://www.jiroghianni.com
 • Het F-boek, feminisme van nu in woord en beeld

  Het F-boek, feminisme van nu in woord en beeld. Samengesteld onder redactie van initiatiefnemers Anja Meulenbelt en Renée Römkens, met daarin 1 strip door Jiro Ghianni en bijdragen van o.a. Hedy d’Ancona, Asha ten Broeke, Kristien Hemmerechts, Marlene Dumas e.a. Het F-boek is een uitgave van Atria in samenwerking met uitgeverij Unieboek | Het Spectrum. 320 pagina's. Prijs € 19,99. ISBN: 978 90 00 34502 1 Verkrijgbaar in boekwinkels vanaf maart 2015.


  www.bol.com/nl/p/het-f-boek/9200000035988689/?Referrer=ADVNLGOO0020080002kw7
 • KNIK magazine

  Voor het lokale Amsterdamse muziek magazine 'KNIK' maakte ik in oktober 2015 twee illustraties, die zowel in het magazine als op hun website werden gepubliceerd.


  occii.org/knik/what-if-2-by-jiro-ghianni/
 • Strip voor Expreszo/Rutgers WPF

  Paginavullende strip in opdracht voor Expreszo Magazine en de SENSE info site van Rutgers WPF voor landelijke folder met informatie over seksualiteit voor transgender jongeren. Landelijk verspreid sinds maart 2013.


  https://www.sense.info/nl/ontdek-je-lichaam/transgender
 • VPRO Gids mei 2013

  Full-pagina strip in de VPRO gids, in de 'Dorst' sectie. De categorieën man en vrouw maken het leven lekker overzichtelijk, maar niet iedereen voelt zich thuis in die tweedeling. Kunstenaar Jiro Ghianni is transgender en begon kort na zijn operatie een stripserie over zijn boezems, die alles behalve vrouwelijk zijn. De twee ontsnapte lichaamsdelen geven brutaal commentaar op actualiteiten maar vooral ook op genderstereotypen. Oplage: 190.00 exemplaren.


  https://www.vpro.nl/dorst/lees/archief/2013/de-boezems.html
 • Amsterdam Gay Pride Magazine

  Amsterdam Gay Pride Magazine van 2014 'we are proud' - met een strip van mijn hand. Een eenmalig avontuur van mijn karakters "de Boezems". Oplage: 75.000 exemplaren in Nederland en België.


  https://pride.amsterdam/
 • Zine voor Ladyfest

  Stripopdracht voor festival zine over seksueel grensoverschrijdend gedrag voor Ladyfest Amsterdam 2013. Deze strip is later ook nog gepubliceerd op journalistiek beeldplatform Drawing the Times.


  https://drawingthetimes.com/story/sexual-harrasment/
 • Biester 2 - Sodom & Gomorrha.

  Duitstalige soft-cover. Allereerste stripserie ter wereld over biseksualiteit met bijdragen van Joli(e). 1e druk 5 mei 2003. 88 pagina's. €8,- ISBN-10: 3833004843 ISBN-13: 978-3833004841.


  www.amazon.de/Biester-Sodom-Gomorrha-Kim-Elaschi/dp/3833004843/ref=sr_1_1/280-7162630-1455452?s=books&ie=UTF8&qid=1433333375&sr=1-1